امروزه به محض این که یک ابزار هوشمند معرفی میشود با نرمافزارهای بنچمارک مختلف مورد آزمایش قرار میگیرد و امتیازات کسب شده توسط آن معیار مهمی برای بسیاری از علاقهمندان دنیای ابزارهای هوشمند است. اما محبوبترین نرمافزارهای بنچمارک در حال حاضر کدامها هستند؟ اگر در مورد بنچمارکها اطلاعات زیادی ندارید، این همان مقالهای است که به دنبالش هستید.
به گزارش فاین آی تی به نقل از زومیت؛ تقریبا بدون هیچ استثنایی تمامی محصولاتی که به بازار عرضه میشوند تحت برخی تستها توسط بنچمارکهای مورد تأیید تولید کننده قرار میگیرند و پس از آن نیز توسط افراد و تیمهای مستقل مورد بررسی قرار میگیرند تا به نوعی نمره و امتیازی در بخشهای گوناگون عملکردی به آنها تعلق بگیرد و بتوان از این امتیازها به عنوان مبنایی برای مقایسه با سایر محصولات استفاده کرد.
این امر در مورد گوشیهای هوشمند نیز صادق است، بخصوص حالا که نرمافزارهای بنچمارک در حوزه گوشیهای هوشمند بسیار متداول و محبوب شدهاند. شاید برای شما این سوال بوجود بیاید که دلیل این محبوبیت چیست؟
شاید دلیل اصلی این امر بهبود مستمری باشد که تیمهای توسعهدهنده این نرمافزارها در رابطه با نرمافزار مخصوص خود ایجاد میکنند. بخصوص بهبود در ارائه اطلاعاتی در مورد کارایی گوشیها در استفاده واقعی کاربر و نه فقط در سناریوهای از پیش تعیین شده خاص که شاید در دنیای واقعی رخ ندهند. بنچمارکهای گوشیهای هوشمند امروزه در زمینه ارائه اطلاعات کاربری واقعی گوشی خیلی خوب عمل میکنند و تقریبا دید خوبی به ما از میزان قدرت پردازشی گوشی هوشمند مورد نظرمان در مقایسه با سایر رقبایش میدهند. بدون تردید این نرمافزارها همه چیر را بی عیب و نقص به ما نمیگویند ولی هر روز کامل و کاملتر میشوند.
البته همه نرمافزارهای بنچمارک یکسان نیستند ولی ما تصمیم گرفتیم تا بهترینها را برای شما لیست کنیم و توضیحات مختصری در مورد هر کدام از آنها بدهیم.
AnTuTu
AnTuTu0123
به نظر میرسد که محبوبترین نرمافزار بنچمارک فعلی انتوتو باشد و دلیل آن هم پشتیبانی دائمی آن است. انتوتو یک نرمافزار بنچمارک جامع است چرا که ابزار هوشمند شما را از جهات مختلف امتیازدهی میکند. انتوتو میزان پاسخگویی رابط کاربری، CPU، GPU، رم و عملکرد حافظه ذخیرهسازی را بررسی میکند. امتیاز هر تست در نهایت با سایر امتیازات ادغام میشود و یک نمره به عنوان امتیاز نهایی برای ابزار شما ارائه میشود.
AnTuTu 1
GFXBench
GFXBench
این نرمافزار به کمک دیتابیس آنلاینی که دارد به بسیاری از علاقهمندان دنیای گوشیهای هوشمند کمک کرده تا دهها ابزاری را که هنوز معرفی نشدهاند، شناسایی کنند و از سختافزار مورد استفاده از آنها اطلاع پیدا کنند. اگر از خوانندگان زومیت باشید حتما مقالاتی را با عنوان «مشخصات سختافزاری گوشی X در بنچمارک GFX فاش شد»، دیدهاید.
GFXBench 1
به هر حال، همانطور که از نام این نرمافزار مشخص است، GFXBench یک نرمافزار گرافیکی است که بر چگونگی عملکرد پردازشگر گرافیکی گوشی هوشمند شما تأکید دارد. GFXBench نه تنها متوسط فریم ریتی که در آن ابزار هوشمند شما موفق شده شبیهسازیهای پیچیده بازی را اجرا کند، ارائه میکند بلکه کیفیت رندر را که توسط چیپ گرافیکی ابزار هوشمند شما ارائه میشود، مورد ارزیابی قرار میدهد. همچنین GFXBench برای مقایسه مستقیم یک چیپ با چیپ دیگر فوقالعاده است چرا که میتواند در شرایطی که نمایشگر خاموش است، تستهای خود را انجام دهد و به این ترتیب عواملی نظیر تفاوت در رزولوشن نمایشگر را حذف کند.
۳DMark
3DMark
اگر احتمالا در دانشگاه با استفاده از دادههای آماری پروژهای را انجام داده باشید، حتما میدانید که هر چه دادههای واقعی شما بیشتر باشد مدل آماری شما بهتر خواهد بود. به همین دلیل است که ما ۳DMark را نیز در لیست خود قرار دادهایم. ۳DMark هم مانند GFXBench بر عملکرد گرافیکی ابزار هوشمند شما نظارت دارد و باز هم مانند GFXBench میتوان از ۳DMark نیز علاوه بر مقایسه ابزارهای هوشمند برای مقایسه سختافزارهای مختلف نیز به لطف تست Ice Storm Unlimited بهره گرفت.
3DMark 1
همچنین این نرمافزار هم در پلتفرمهای مختلف نظیر اندروید، iOS، ویندوز و ویندوز RT موجود است. در این بنچمارک هرچه امتیاز بالاتر باشد، محصول قدرت پردازش گرافیکی بیشتری دارد و قادر است به شکل بهتری بازیهای گرافیکی را اجرا کند.